ALCOHOL I DROGUES

Espanya és un dels països europeus on més alcohol i drogues es consumeixen, amb un total de:

-Alcohol (77,6%)

-Tabac (40,2%)

-Hipnosedants (12,0%)

-Cànnabis (9,5%)

-Cocaïna (2,5%)

Tot això segons l’informe que va fer L’Observatori Espanyol de les drogues i l’alcohol el 2015, també va veure que el 16,8% dels Espanyols entrevistats d’entre 15-64 anys havien consumit o consumien diàriament alcohol.

DROGUES:

Les drogues interfereixen en la forma la qual les neurones envien, processen i reben senyals circulades pels neurotransmissors (s’encarreguen de la transmissió dels senyals d’una neurona a una altra, a partir de la sinapsi). Algunes drogues, com la marihuana i l’heroïna, tenen la capacitat d’activar les neurones, encara que imiten les substàncies pròpies del cervell, no activen les neurones de la mateixa forma que un neurotransmissor natural, provocant que s’enviïn missatges anormals entre neurona a neurona.

Ara si, les addiccions afecten el cervell d’una forma fonamental, canvia les necessitats normals d’una persona i les reemplaça per prioritats noves relacionades amb la cerca i el consum de la droga determinada. Això provoca comportaments compulsius que afecten la capacitat per controlar els impulsos, a pesar de les conseqüències negatives. Aquests comportaments són similars a les característiques d’altres trastorns mentals.

Moltes persones pateixen de trastorns per consums de drogues, i poden arribar a sofrir una altra mental, encara així, no significa que un hagi sigut la causa de l’altre.